Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση (21η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


 


 

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 16 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

Επίκαιρα Θέματα

 

1ο Θέμα

Συζήτηση σχετικά με την απόφαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεών του στην Ηγουμενίτσα.

 

 

 

Θέματα  Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας

Εισηγητής:  κ. Βασίλειος Ντάσιος - Αντιδήμαρχος.

 

2ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής για έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση / Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ_.

 

3ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής για έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση / Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών του Δήμου Ηγουμενίτσας με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ_.

 

4ο Θέμα

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2024.

 

5ο Θέμα

Χορήγηση παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της αριθ. πρωτ. 17964/16.08.2023 σύμβασης (ΑΔΑΜ:23SYMV013268388) της πράξης 5163963 με τίτλο: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)».

 

6ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη διάνοιξη δασικού δρόμου εκτός οικισμού Συβότων προκειμένου η εταιρία «Τουριστικές  Επιχειρήσεις ΜΠ.ΙΚΕ» να κατασκευάσει εγκαταστάσεις Ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο γεωτεμάχιο 1643 διανομής ΣυβότωνΒραχωνά διανομής 1963-1966  του Δήμου Ηγουμενίτσας.

 

 

 

Θέματα  Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Τακλάκογλου – Αντιδήμαρχος.

 

7ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την αίτηση των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ - ΦΙΛΙΑΤΩΝΝΕΡΑΙΔΑΣ &ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ περί χωροθέτησης θέσεων στάσης/στάθμευσης (πιάτσες) επιβατικών αυτοκινήτων δημοσίων χρήσης (ΤΑΧΙ).

 

8ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την αίτηση της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ περί επέκτασης θέσεων στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Θεσπρωτίας επί των οδών Πάργας και Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

 

 

 

Θέματα  Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού

Εισηγητής:  κ. Δημήτριος Δημάκος - Αντιδήμαρχος.

 

9ο Θέμα

Ορισμός του φορέα  «Δήμος Ηγουμενίτσας» ως διάδοχος φορέας του  έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ» (κωδικός ΟΠΣΑΑ: 0011050247) του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020».

 

 

 

Θέματα  Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας

Εισηγητής:  κ. Αλέξανδρος Μητσέλος - Αντιδήμαρχος.

 

10ο Θέμα

Έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

 

 

Θέματα  Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής

             Οργάνωσης

Εισηγήτρια:  κα Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος.

 

11ο Θέμα

Αναμόρφωση (8η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2024.

 

12ο Θέμα

Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση ακινήτου κοινοτικού τεμαχίου που είναι τμήμα του με αρ. διανομής 660 τεμαχίου του αγροκτήματος Πέρδικας εμβαδού 4.000,00τ.μ. που βρίσκεται στη θέση ΓΡΟΠΩ, εκτός σχεδίου του οικισμού Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας για δημιουργία πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων.

 

13ο Θέμα

Έγκριση εκμίσθωσης του Αναψυκτηρίου – Καφετέρια στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου.

 

14ο Θέμα

Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρουδίου για παραχώρηση της χρήσης χώρου στην κοινότητα Μαυρουδίου.

 

 

Γενικά Θέματα  Επιτροπές

Εισηγητής:  κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

 

15ο Θέμα

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ηγουμενίτσας (άρθρο 30 παρ.1 του ν.5056/2023), ορισμός μελών και καθορισμός αρμοδιοτήτων.

 

16ο Θέμα

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, ορισμός μελών και καθορισμός αρμοδιοτήτων.

 

17ο Θέμα

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, ορισμός μελών και καθορισμός αρμοδιοτήτων.

 

18ο Θέμα

Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.

 

19ο Θέμα

Τροποποίηση της αριθμ. 37/2024 απόφασης Δ.Σ. περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας στην γνωμοδοτική επιτροπή του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα της Δ.Α.Λ.

 

 

            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

          ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ

 

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker