Πώς να περιποιείστε σωστά το πρόσωπο και τα μαλλιά σας;



Η περιποίηση του προσώπου, των μαλλιών και γενικότερα η περιποίηση του εαυτού σας είναι από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, την σωματική σας υγεία και θα έχετε περισσότερο αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Επίσης, μέσα στην περιποίηση περιλαμβάνονται οι προληπτικές εξετάσεις που μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες γιατί μπορεί να γίνει πρόληψη κάποιας ασθένειας. Δώστε περισσότερη βάση στον εαυτό σας και μην αναλώνεστε σε μικρά ασήμαντα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν στην καθημερινότητά σας. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε συγκεκριμένα για το πως μπορείτε να περιποιείστε και να κρατάτε σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σας και το πρόσωπό σας.

→Για τα μαλλιά

Για το λούσιμο, πρέπει να επιλέξετε ένα καλό σαμπουάν που να είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά, βαμμένα, ξηρά κ.ά.). Μια καλή επιλογή είναι να βρείτε επαγγελματικά σαμπουάν από αξιόπιστα brands με ποιοτικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην σωστή υγεία του τριχωτού. Προσπαθήστε να μην λούζεστε καθημερινά και συγκεκριμένα να λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα για να μην χαθούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Μετά το σαμπουάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μαλακτική μόνο στις άκρες των μαλλιών σας ώστε να μην λαδώσει η ρίζα από την λιπαρότητα του προϊόντος. Μετά το μπάνιο, ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας με ειδική βούρτσα και ξεκινήστε το χτένισμα από τις άκρες προς τις ρίζες. Άμα είναι εφικτό αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, διαφορετικά χρησιμοποιήστε πιστολάκι αφού πρώτα έχετε χρησιμοποιήσει θερμοπροστατευτικά προϊόντα. Αντίστοιχα, τα ίδια θερμοπροστατευτικά προϊόντα θα χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να τα ισιώσετε με ένα steampod. Τέλος, καλό είναι να κουρεύεστε ανά μερικά διαστήματα για να δυναμώνει η τρίχα και να χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως μάσκες μαλλιών. 

→Για το πρόσωπο

Πρέπει να ακολουθείτε μια καθημερινή φροντίδα περιποίησης που αποτελείται από καθαρισμό πρωί και βράδυ με ειδικά δερματολογικά ελεγμένα σαπούνια που θα επιλέξετε ανάλογα τον τύπου του δέρματος που έχετε. Με τον καθαρισμό θα αφαιρέσετε το μακιγιάζ και το πολύ σμήγμα που μαζεύεται στο πρόσωπο. Δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το πρόσωπό σας περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα, διότι θα αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια του δέρματος με αποτέλεσμα να προκληθεί ξηρότητα. Έπειτα πρέπει να ενυδατώνεστε για να αποφύγετε την ξηρότητα και για να παραμείνει το δέρμα σας ελαστικό. Γι’ αυτό το λόγο, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντηλιακό πριν φύγετε από το σπίτι σας, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος. Η προστασία από τον ήλιο είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μπορεί να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα. Τέλος, μπορείτε ανά 1 εβδομάδα ή όποτε θεωρείτε εσείς αναγκαίο, να χρησιμοποιείτε μάσκες προσώπου και να κάνετε απολέπιση ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 

 

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker